WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Mackmyra Moment Körsbär

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, oktober 19, 2017 07:23:07

Distilleerderij: Mackmyra
Regio: Zweden
Fles: Mackmyra Moment Körsbär, OB 2017, Oloroso & Bourbon, Cherry Wine Cask Finish, 2400 bts
Kleur: roséwijn
ABV: 47.0%

Maraschino

In de 'Moment'-reeks van Mackmyra zitten als zo'n 25 verschillende releases. Deze Körsbär - wat zoveel betekent als 'kersen' en verwijst naar de finish op kersenwijnvaten - is de meest recente, die in de tweede helft van 2017 op de markt kwam, 2400 flessen sterk. De whisky heeft een donkerroze schijn als van een roséwijn.

Deze Mackmyra maakt zijn naam onmiddellijk waar op de neus, want de kersen domineren. Doet erg aan Maraschino kersen denken. Daarnaast nog wat Christmas cake met zijn gekonfijte stukjes appel, ananas en amandelnoten. Het geheel werd besprenkeld met lekker donkere sherry. Wat late vanille en chocolade vertonen zich ook nog.

De body is wat aan de lichte kant, maar wel lekker kruidig. Zwarte peper en munt gaan het zoete fruit vooraf. Opnieuw kersen, maar nu ook aardbeien en appels, wat donkere chocolade en woodsmoke. De vanille wordt toffee, terwijl de chocolade alsmaar donkerder wordt. Een licht bittertje naar het einde toe.

Dat bittertje zet zich voort in de - weliswaar lekker lange - afdronk en is wat mij betreft het enige minpunt in deze voor de rest zeer leuke Mackmyra.

Lekker zoete Mackmyra die het bij dessert of op Kerstavond zeker goed zal doen. Het prijskaartje van om en bij de 120 EUR moet je maar voor lief nemen.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 15-10-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3839