WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Mortlach 32 Year Old 1971 Limited Edition

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, oktober 17, 2017 07:13:03

Distilleerderij: Mortlach
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Mortlach 32 Year Old 1971/2004 Limited Edition, ex-bourbon casks, 2160 bts
Kleur: goud
ABV: 50,1%

Dubbel & Dik

Dit is een oude, officiële botteling van Mortlach, op de markt gebracht in 2004. Wil je deze fles vandaag nog op de kop tikken, hou er dan rekening mee dat je zo'n 1.200 tot 1.600 EUR zal moeten ophoesten. Ik ben dan ook maar wat blij dat mijn Hollandse whiskygabber Marcel me een sample hiervan heeft opgestuurd.

Heerlijk delicate en best florale neus (zonder zepig te worden, hoor!) met iets van gedroogde heide, een vers boeketje heidebloemen, honing, witte appels en de schil van onrijpe bananen. Oude boeken. Verse lakens, echt waar! Daarnaast wat ananas, een schijfje kiwi en een heel zacht, maar onmiskenbaar, streepje rook. Tikkeltje waxy, zelfs. Dit is absoluut zalig, mooi gelaagd en dus bijzonder complex.

Hij is bijzonder romig op de tong, heerlijk zoet, maar wordt wel onmiddellijk erg kruidig. Een opstoot van gember en witte peper. Het hout, dat ik op de neus absoluut niet had, laat zich op de tong dubbel en dik gelden. Een mooie, ronde malt ontwikkelt zich hier. De banaan keert weer, alsook een handjevol noten en wat rokerige houttoetsen.

De finish verraadt het old school karakter van deze superlekkere Mortlach, die ik een beetje naar Brora vind neigen. Ja, straffe uitspraak, maar het is wel zo.

Ongetwijfeld één van de lekkerste Mortlach die ik al mocht proeven. Dankjewel, Marcel!

93/100

Geproefd door Mark Dermul op 29-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3837