WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glengoyne 20 Year Old 1996 Douglas Laing Old Particular

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, oktober 14, 2017 08:43:39

Distilleerderij: Glengoyne
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Glengoyne 20 Year Old 1996/2016 Douglas Laing Old Particular, Refill Hogshead #DL11212, 245 bts
Kleur: oud goud
ABV: 51,5%

Brandnetel

Enkele jaren geleden bezocht ik de Glengoyne Distillery en het mag gezegd: deze is het bezoek meer dan waard. Het is een mooie, goed onderhouden distilleerderij en de rondleiding is best interessant. Ik proef dan ook met plezier een botteling van Douglas Laing in hun Old Particular-reeks: de Glengoyne 1996 op 51,5%.

Hoewel de neus erg gesloten begint, bloeit hij met wat geduld en handwarmte wel mooi open. Zo krijg ik vooral Reine Claude pruimen, abrikozen, limoen en stekelbessen op de neus (flinke aciditeit, overigens). Daarnaast nog honing, brandnetel en kristalsuiker. Als je hem (nog) even laat staan, komen er ook hints van aardbeien en onrijpe banaan bij. Dit valt mij best mee.

Prima viscositeit op de tong, maar wel erg kruidig. Gember, zoethout, witte peper. Hij brandt een beetje. Daardoor heeft de fruitigheid (zelfde als op de neus) wat moeite om er doorheen te priemen.

De afdronk is lekker lang, dat wel. De kruidigheid deemstert slechts heel, heel langzaam weg.

Prima Glengoyne. Geen topper, maar best genietbaar. Hij kan wellicht wel een druppeltje water gebruiken (maar dat had ik niet bij de hand).

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 30-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3834