WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Tomatin 8 Year Old 2007 Gordon & Macphail CASK

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, september 18, 2017 13:56:51

Distilleerderij: Tomatin
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Tomatin 8 Year Old 2007/2016 Gordon & Macphail CASK, 1st Fill Bourbon Barrels 4908-4911
Kleur: zonlicht
ABV: 60%

Eentonig

CASK is een reeks van Gordon & Macphail waarin ze single cask whisky bottelen op vatsterkte. Klinkt logisch, ik weet het. Dit is echter wel een erg jonge Tomatin, toch? Slechts 8 jaar oud, gerijpt op first fill bourbonvaten. De botteling werd samengesteld met vier vaten die in 2007 te slapen werden gelegd.

Frisse neus op zoet mout en allerhande suikers, veel vanille en iets van gebakken appeltjes. Erg zomers, alvast. Er zit nog een licht florale hint aan als van vers afgereden gras en wilde heidebloemen.

Hij heeft een licht olieachtige body en is meteen mierzoet. Een karrenvracht aan vanille en karamel waar het witte fruit van op de neus nog weinig kans ziet zich te manifesteren. Hij is zacht gekruid op witte peper, zoethout en gember. Maar als ik heel eerlijk mag zijn, vind ik hem nogal eentonig.

De afdronk is middellang op meer van hetzelfde met licht drogende tannine op het sterfbed.

Foutloze malt met typische trekjes van first fill bourbonvaten, maar een beetje te eentonig om echt te entertainen.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 01-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3810