WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Tormore 18 Year Old 1996 Gordon & Macphail Reserve

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, september 13, 2017 07:21:35

Distilleerderij: Tormore
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Tormore 18 Year Old 1996/2015 Gordon & Macphail Reserve for Van Wees, refill bourbon barrel #5653, 270 bts
Kleur: goud
ABV: 46%

Lycheewijn

Achter de geklasseerde muren van de prachtige Tormore distilleerderij werd deze spirit in 1996 gestookt. Van Wees, de Nederlandse onafhankelijke bottelaar, tikte het vat op de kop bij Gordon & Machpail. Na 18 jaar slapen op een refill bourbon barrel, werd hij naar 46% versneden en gebotteld.

Smeuïge en honingzoete neus op toffee, vanille en wit boomgaardfruit. Luikse siroop. Hint van witte chocolade. Appelmoes. Hint van aardappelschil en zelfs wat herfstbladeren. Ik hou hier we van.

Op smaak is hij minder zoet, maar eerder kruidig en 'groen', als u begrijpt wat ik bedoel. Allerhande tuinkruiden, maar ook peper van de molen en gember gaan de appels vooraf. Er verschijnt wat ananas en pompelmoes. Lycheewijn, zoals ik die soms in een Chinees restaurant te drinken krijg. Niet onaangenaam.

De afdronk is lang en blijft zoet met een peperige bite op het sterfbed.

Nou, voor mijn tiende Tormore had ik het stukken slechter kunnen treffen, me dunkt.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 04-12-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3801