WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenrothes 19 Year Old 1997 Claxton's

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, september 07, 2017 07:25:34

Distilleerderij: Glenrothes
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glenrothes 19 Year Old 1997/2016, Claxton's, Sherry Butt 1610-7154, 669 bts
Kleur: mahonie
ABV: 53,7%

Donker en Mysterieus

Claxton's is een betrekkelijk nieuwe speler op de markt. De flessen zijn erg opvallend van vorm, die je nog het best kan vergelijken met een parfumfles. Maar wat er in zit, valt dikwijls erg mee. Vandaag zetten we hun 19-jarige Glenrothes aan de lippen, die een fantastische kleur heeft van het sherryvat.

Dit is wat ik 'diepe sherry' noem! Flink umami met rosbief, inclusief jus, donkere chocolade, pruimen en verse vijgen. Iets van fietsbanden (rubber, maar niet over de top) en tabaksbladeren. Erg lekker, hoor.

Mooi olieachtig en onmiddellijk flink gekruid op nootmuskaat, gember en zelfs wat kurkuma. Opnieuw die diepe sherrytoetsen die hem donker en mysterieus maken. Iets van hoestsiroop, rosbief komt terug, net als de tabak. Beef jerky, siroop en zoethout. Chocolade komt opzetten. Krachtpatser met een licht drogend effect.

De afdronk is heerlijk lang, maar wel erg droog. Op het sterfbed verschijnt een verassend zilte toets die de strijd aangaat met de chocolade. Nu heb ik een glas water nodig...

Wat een intense Glenrothes, zeg! Niet voor broekventjes.

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 29-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3794