WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenrothes 9 Year Old 2007 Carn Mor

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, september 06, 2017 07:24:24

Distilleerderij: Glenrothes
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glenrothes 9 Year Old 2007/2017, Carn Mor, 920 bts
Kleur: goud
ABV: 46%

Steenfruit

Deze 9-jarige Glenrothes uit 2007 werd dit jaar gebotteld van één enkel vat, dat 920 flessen opleverde. Hij rijpte op een sherry butt. De bottelaar is Morrison & Mackay. Deze Glenrothes werd uitgebracht in hun Carn Mor Strictly Limited-reeks en hij is erg bleekjes. Duidelijk een refill vat, dus.

Nou, deze neus zou ik niet meteen als zoet bestempelen. Flink wat aardse tonen, een kistje cigarillo's, flink wat tuinkruiden en iets van havermout gaan het gele fruit vooraf. Denk aan steenfruit (abrikoos, perzik) en een gele appel. Dat alles ondergedompeld in een toefje honing. Op de achtergrond een klassieke cake. Hoe langer je hem laat staan, echter, hoe zoeter hij wordt. Karamel komt groots opzetten als je hem even laat ademen.

Hij is zijdezacht, maar wel onmiddellijk een tikkeltje bitter. Wat houtkrullen, witte chocolade, terwijl het fruit van perzik naar pompelmoes gaat. De honing maakt plaats voor Graeffe suiker.

De afdronk is lang, dat wel. En kruidig tot op het laatst.

Niet de beste Glenrothes die ik al proefde. Dit vat was mijn inziens beter in de bekende Cutty Sark blend verdwenen. Laatst gezien voor minder dan 50 EUR.

79/100

Geproefd door Mark Dermul op 29-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3793