WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenrothes Sherry Cask Reserve

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, september 05, 2017 07:03:35

Distilleerderij: Glenrothes
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glenrothes Sherry Cask Reserve, OB 2015
Kleur: koper
ABV: 40%

Droog

De officiële bottelingen van Glenrothes zitten sinds 1994 is die typische bolvormige flessen en worden als vintage gebotteld, dus met een jaartal in plaats van een leeftijdsaanduiding. Wij proeven echter de Sherry Cask Reserve die in 2015 op de markt kwam. Er wordt flink gebruik gemaakt van sherryvaten bij Glenrothes. Dit was hun eerste malt die voor 100% op first fill sherryvaten rijpte.

Het zal je niet verrassen dat deze neus mierzoet is, volledig beheerst door rozijnen, appelsien en een mandje vol noten, zowel amandelen als hazelnoten met een verloren gelopen okkernoot er bij. Dat gezegd zijnde, dan ik me niet van de indruk ontdoen dat de sherryinvloed kleiner is dan ik had gehoopt. Dit is alvast geen 'diepe sherry' zoals ik dat soms placht te noemen. Maar lekker, dat is hij wel.

Hij is mooi olieachtig, maar een tikkeltje droog. Ik krijg nu flink wat kruiden met gember en nootmuskaat op kop, gevolgd door een mespuntje kaneel en wat bakkerijkruiden. Hij is minder fruitig dan op de neus, maar nog steeds flink zoet. Echter, ik krijg midpalate toch wat tannine te verwerken, wat ik een beetje jammer vind.

Dat gaat rustig verder in de middellange afdronk die mijn mond droog achterlaat.

Ik moet bekennen dat ik hier niet kapot van ben. Ik had me meer aan smeuïge sherry verwacht, maar dat is deze alvast niet. Dan spendeer ik mijn 50 EUR liever aan iets anders.

78/100

Geproefd door Mark Dermul op 29-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3792