WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenrothes Vintage Reserve

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, september 04, 2017 06:43:54

Distilleerderij: Glenrothes
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glenrothes Vintage Reserve, OB 2014
Kleur: goud
ABV: 40%

Instapper

Glenrothes ligt in hartje Speyside en is één van de 5 distilleerderijen in Rothes. Ze werd opgericht in 1878 en staat bekend om haar fruitige whisky's. De Glenrothes Vintage Reserve is de instapversie van Glenrothes en bijgevolg de opvolger van de Select Reserve. Geen vintage, geen leeftijdsaanduiding en op de minimum drinksterkte gebotteld. Hij kost dan ook net geen 40 EUR. Maar krijg je ook waar voor je geld?

De neus is zacht op voornamelijk citrusfruit en vanille, met een goeie dosis honing. Iets van rode bessen op de achtergrond. Hij kan wel wat tijd gebruiken om rustig op adem te komen. Dan offreert hij ook een tikkeltje peper en wat toffee.

Hij is mooi romig - dat valt me zeer goed mee - en zacht. De rode bessen worden blauwe terwijl de citrus en de vanille nog steeds domineren. Er komen wat noten opzetten. Dit is alvast een step up van de Select Reserve, die een echt lichtgewicht was. Deze heeft gelukkig iets meer om het lijf.

De finish is echter erg kort en wordt op het sterfbed nog een tikkeltje bitter.

Foutloze maar niet echt uitdagende malt. Maar ja, het is dan ook de instapper voor weinig geld. En ja, dit is waar voor je geld, ook als is het geen topper.

80/100

Geproefd door Mark Dermul op 29-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3791