WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Rum: The Taylor of Panama 13 Year Old 2004 Kintra

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, augustus 25, 2017 06:56:04

Bottelaar: Kintra
Regio: Panama
Fles: The Taylor of Panama 13 Year Old 2004/2017, single cask rum, 249 bts
Kleur: brons
ABV: 59,3%

Kruidig en Droog

Deze rum werd door Erik Molenaar van Kintra gebotteld in zijn Rum Collection reeks. De fles heeft dezelfde vorm als zijn Wagging Finger gin, maar dit volledig terzijde. Deze Panamees rijpte van februari 2004 tot maart 2017 alvorens op een heuse 59,3% op fles getrokken te worden. Ik vraag me wel af waar de naam vandaan komt. Een knipoog naar de klassieke roman 'The Tailor of Panama'? Geen idee, net zomin als van de distilleerderij waar deze vandaan komt.

Lekker zoete neus, maar met een twist. Ik krijg iets van pure suikermelasse en zoethout, rood fruit, Italiaanse drop en gedroogde mango. Doe daar nog geroosterde pecannoten bij en iets van Arabische koffie. Erg, erg uitnodigende neus.

Hij is romig en erg kruidig. Hola, een explosie van kruiden op de tong met chilipeper, kruidnagel en kaneel op de voorgrond, terwijl het zoete, fruitige zijn uiterste best doet daar doorheen te priemen - en er in slaagt. Midpalate wordt hij wel erg droog.

Dat zet zich door in de bijzonder lange en kruidige afdronk, die je naar een glas water doet verlangen.

Phew! Krachtige jongen, hoor, deze Panamees. Maar o, zo lekker! Zo'n 55 EUR.

Geproefd door Mark Dermul op 25-06-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3781