WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Rum: Worthy Park 12 Year Old 2005 Liquid Treasures & The Whisky Mercenary

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, augustus 24, 2017 07:04:25

Bottelaar: Worthy Park Distillery
Regio: Jamaica
Fles: Worthy Park 12 Year Old 2005/2017 Single Barrel Rum Liquid Treasures & The Whisky Mercenary, 226 bts
Kleur: vol goud
ABV: 53,4%

Waardig

Af en toe durf ik al wel eens van een rum genieten. En zeker als hij afkomstig is van Jamaica. Ik hoor daar niets dan goed van. Dus was ik er als de kippen bij om deze 12-jarige single barrel rum van Worthy Park te proeven, die gebotteld werd op vatsterkte voor het Duitse Liquid Treasures en onze eigen Jürgen Vromans - aka de Whisky Mercenary.

Hola... deze is helemaal niet zo mierzoet als je van een rum zou verwachten. Dit is... euh... apart! Ik krijg humus, rubber (in zijn meest natuurlijke vorm, wat best lekker ruikt) tijgerbalsem, banaan en vijgencompote. WTF? Dit is geweldig complex. Er zit zelfs een zilt randje aan! Wat is dat hier allemaal?

Erg romig en rond, maar meteen flink kruidig op kamfer, peper, kruidnagel... Pas als de kruiden wat genesteld zijn op je tong komt het fruitige er door heen. Banaan, gedroogde abrikoos, hint van appelsien. Maar ook iets mooi rokerigs. Woodsmoke? Het is meer dan dat, maar ik kan er de vinger niet op leggen. Wat ik wel weet is dat deze erg lekker is.

De afdronk duurt een eeuwigheid en prikkelt je verhemelte.

Wow, wat een fantastische rum is dit, zeg. Aanrader! Deze is echt wel worthy om in uw barkast te staan.

Geproefd door Mark Dermul op 25-06-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3780