WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

The Deveron 12 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, augustus 22, 2017 06:44:42

Distilleerderij: Macduff
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: The Deveron 12 Year Old, OB 2017
Kleur: vol goud
ABV: 40%

Eenvoudig

Er is geen Deveron distilleerderij, maar we kennen wel Macduff Distillery als de distilleerderij achter deze malt, die tevens het hart vormt van menig blend, waaronder de wereldberoemde William Lawson's. In 2015 werd de single malt in een heel nieuw jasje gestoken en heet vanaf nu simpelweg The Deveron. Er is een 10-, 12- en 18-jarige. Toegegeven, de fles van gefumeerd glas ziet er strak uit. Het oog wil ook wat. Nu hopen dat de liquid ook lekker is.

Al vanaf de eerste ogenblikken dat je je neus in het glas steekt, weet je dat je met een lichtgewicht te maken hebt. Wat appeltjes en peren, iets van honing, vers afgereden gras, hooi, vanille en na enkele ogenblikken enkele verloren gelopen dadels. Alles bij elkaar fris en zomers, maar verre van complex.

De body valt me best mee. Dit is niet flets, hoor. En naast de aroma's van de neus, die hier mooi omgezet worden in smaak, wordt het geheel nog aangevuld met wat noten en verschijnt er een licht bittertje als van te lang getrokken thee.

De afdronk is erg kort en de bitterheid zet zich hierin door. Da's een beetje jammer. Een verrassend zilt randje maakt dan weer een en ander goed.

Bwah, dit heeft weinig om het lijf, hoor. Een fles kost je zo'n 30 EUR. Dat is het beste wat je hierover kan zeggen. Eenvoudige zomerwhisky.

80/100

Geproefd door Mark Dermul op 14-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3777