WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Drumguish Single Malt

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, augustus 18, 2017 07:21:50

Distilleerderij: Speyside
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Drumguish Single Malt
Kleur: goud
ABV: 40%

Smoelpap

Drumwatte? Nog nooit van gehoord? Geen zorgen, dat hoeft niet te verbazen. Het is een jonge malt van de Speyside distilleerderij, genoemd naar een dorp in de buurt, die een niet al te beste reputatie heeft. De eerste spirit liep pas in 1990 uit de stills bij vader en zoon Christie en in 1993 stond deze single malt al in de rekken. Hij past in hetzelfde straatje als andere expressies zoals Glentromie en Cu Dhub. Gelukkig gaan de meeste van deze flessen naar Korea en de USA. Maar alles voor de wetenschap, dus proeven we deze release ook maar.

Op de neus krijg ik vanillepudding, smoelpap, ontbijtgranen en noten. Hint van perzik en banaan. Eigenlijk valt dat best nog mee, hoor. Niet wereldschokkend, maar ook niets mis mee.

Op smaak is het een mierzoet beestje. Behoudens een beetje peper, heb ik alleen kristalsuiker, vanille en karamel. Peren? Banaan keert weer. Weinig body.

De finish is kort en zoet.

Nou, de verachtingen waren laag, maar werden toch ingelost. Zeker, het is geen grootse malt - verre van - maar uiteindelijk kost hij ook maar 25 EUR, dus krijg je toch waar voor je geld. Hun nieuwe producten, die sinds kort simpelweg The Spey worden genoemd, scoren veel beter. Merci, Pat.

75/100

Geproefd door Mark Dermul op 08-10-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).

  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3771