WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Dalwhinnie Distillers Edition 2000

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, augustus 16, 2017 07:21:14

Distilleerderij: Dalwhinnie
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Dalwhinnie Distillers Edition 2000/2016, Oloroso Sherry Casks Finish
Kleur: oud goud
ABV: 43%

Rabarbergebak

De jaarlijkse Distillers Edition van menig malt uit de Diageo stallen is steeds Double Matured, in het geval van Dalwhinnie op oloroso sherryvaten. Dit is de meest recente, gedistilleerd in 2000 en dit jaar op de markt gebracht.

De neus offreert naast vanille en honing vooral donker fruit als pruimen, rozijnen en zelfs een enkele verse vijg. Voorts wat marmelade van rabarber. Maak daar gerust een rabarbergebak van. Natte cake, hint van hazelnoot en zelfs peperkoek. Dit is een winterdram.

Helaas lijkt de body nergens naar. Dit is waterachtig. De malt is heel moutig met een karrenvracht aan karamel en honing, een beetje vanille en bijgevolg mierzoet. Het sherryvat doet daar nog een schepje bovenop met een zuurtje als van agrums. Licht gekruid. Denk nootmuskaat, kaneel en kruidnagel.

De finish is middellang.

Wie van zoet houdt, zal deze whisky zeker appreciëren, maar voor mij is het wat teveel van het goede.

79/100

Geproefd door Mark Dermul op 13-11-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3769