WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Dalwhinnie Winter's Gold

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, augustus 15, 2017 08:41:45

Distilleerderij: Dalwhinnie
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Dalwhinnie Winter's Gold, OB 2015
Kleur: vol goud
ABV: 43%

Stroop

Toen ik de reclame voor deze NAS expressie van Dalwhinnie voor het eerst onder ogen kreeg, kon ik mijn ogen niet geloven. Er werd aanbevolen deze rechtstreeks uit de diepvriezer te schenken, wat hem romig en fruitig zou maken. Seriously? Sorry, maar zo drink ik mijn whisky echt niet. De kans is dus niet onbestaande dat mijn review de ware aard van deze malt niet weergeeft, want de mijn komt gewoon van het schap, zonder koeling.

Fris en fruitig op perzik, bergamot en vanille. Wat honing en gember. Een blaadje munt. Hint van koffie en verse karamel. Bruin brood. Leuke neus zonder echt groots te zijn.

Hij is best romig. Wel honingzoet. Het fruit is opnieuw vooral appelsien (licht bitter en zoetzuur), gevolgd door flink wat honing en houttoetsen. Denk gember en vanille. Perensiroop. Proeft betrekkelijk jong, wat niet per sé slecht is, maar deze heeft niet zo heel veel om het lijf.

De afdronk valt middellang uit, opnieuw bitterzoet en stroperig.

Ik had hier niet zo heel veel van verwacht, maar uiteindelijk valt het allemaal wel mee, hoor. Hij is nu al romig en fruitig, dus kan ik me voorstellen dat dit - door hem flink te koelen - uitvergroot wordt. Voor de zoetekauwen onder ons.

80/100

Geproefd door Mark Dermul op 13-11-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).

  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3768