WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Likeur: Flor Herbal G.I.N.

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, augustus 10, 2017 07:24:41

Distilleerderij: Flor
Regio: Beernem, België
Fles: Flor Herbal G.I.N.
Kleur: koper
ABV: 18%

Ceci n'est pas un gin!

De Flor Herbal G.I.N. is een West-Vlaams streekproduct. Hij wordt gestookt in Beernem. Maar het is wel met een korrel zout te nemen, die G.I.N. Want het is absoluut géén gin. In dit geval staat G.I.N. voor Genuine Infusion of Nature en is het eigenlijk eerder een likeurtje. Hij werd gemaakt met de infusie van tien kruiden en specerijen, maar wel gebotteld op amper 18%. Een braaf aperitiefje, dus. Dat hij wat troebel en koperkleurig is, bewijst dat hij niet van graan, maar van fruit werd gestookt. In die optiek vind ik de verpakking en benaming in alle eerlijkheid misleiden. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat Flor probeert mee te surfen op de golf van de ginhype, maar dat wel doet op een ongepaste manier. Hoe dan ook... aan de slag.

Op de neus krijg ik allerhande fruitige geuren, zowel zoet als zuur, die duidelijk afkomstig zijn van voornamelijk appels en misschien ook peren. Er zou citrus in de mix kunnen zitten, hoor. De geur valt best mee, maar gaat niet verder dan vers fruitsap.

Hij is erg waterachtig en bitterzoet tot erg zuur. Dit is absoluut niet lekker en wellicht niet bedoeld om puur te drinken. Wat een tegenvaller!

Van een finish is hier geen sprake, natuurlijk.

Toen ik de fles voor het eerst zag, was ik van mening dat dit wel degelijk een gin was, maar ik kwam - letterlijk en figuurlijk - bedrogen uit. Desalniettemin staat er op hun website wel degelijk een recept voor een G.I.N. & tonic, dus laat ik dat maar eens proberen.

GIN & TONIC

Nou, eigenlijk moet ik zeggen G.I.N. & tonic. Gezien het lage alcoholpercentage gaat de gewone hoeveelheid 5cl gin (het is geen gin, Mark!) met 15cl tonic hier niet op. Hier moet je toch wel gaan voor 10cl gin (fruitlikeur!) en 10cl tonic of iets in die aard. Het resultaat is een fruitig aperitiefje dat best aangenaam smaakt maar in de verste verte absoluut niets met gin & tonic te maken heeft.

Ik begrijp dat mensen - chauvinistisch als ze zijn - graag hun eigen streekproducten promoten. Maar dit is lekker noch gin. Ik voel me echt misleid. Dit is een dikke teleurstelling. Het was wellicht helemaal anders geweest als men dit had voorgesteld voor wat het werkelijk is. Gemixt met tonic valt het allemaal best mee, maar verwacht hier geen grootse dingen. Desalniettemin bedankt, Pat!

Geproefd door Mark Dermul op 01-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3762