WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: NOG! Batch 13

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, augustus 08, 2017 17:22:58

Bottelaar: Asta Morris
Regio: België
Fles: NOG! No Ordinary Gin Batch #13, 258 bts
Kleur: goud
ABV: 46%

Cacao

Ach, kom, er is net nog (heb je 'm?) een nieuwe batch uit van Bert's gin. Batch #13 rijpte op een vat waar voorheen zijn Caperdonich 1995 op rijpte (die voor de Japanse markt bestemd was en waarvan ik niet het geluk gehad heb 'm te proeven...). Nou, ik verwacht me eerlijk gezegd aan een zoete gin in dat geval. Ik proefde hem voor het eerst in het Gentse PROOF en nam onmiddellijk een sample mee om vandaag opnieuw van te kunnen genieten.

De neus is romig, snoeperig zoet op drop, zoethout, iets van chocolade (!) en wat groene kruiden. Ja, echt, ik heb tijm, dille en nog meer van dat fraais. De jeneverbes en citrus zijn vanzelfsprekend aanwezig, maar laten echt wel ruimte voor de andere botanicals (die Zotte Bert nog steeds geheim houdt). Ik ben hier echt wel weg van.

Ook op de tong is hij heerlijk romig en zoet met een bittertje. Oh, nu heb ik echt wel Turks Fruit en allerhande gekonfijte citrusschillen, een prachtige toets van cacao en een pepertje dat hem warmte geeft (ik begin nu al te twijfelen om hier een tonic aan toe te voegen).

In de afdronk, die echt wel lang te noemen is, krijg ik nog meer kruidigheid en iets van appelsienlikeur.


Wederom een geweldige NOG!

GIN & TONIC

Hij is zo lekker puur dat ik er enkel wat citrus- en limoenzeste aan toevoeg (met veel ijs, natuurlijk) en de Erasmus Bond. Resultaat: een zoete G&T die iedereen zal bekoren.

Het leuke aan die NOG-batches is dat ze allemaal wat afwijken van elkaar ('uiteraard' zal u zeggen, maar ik geef het toch maar even mee), zodat je telkens weer een beetje verrast wordt. En tot nu toe is het altijd al een erg leuke verrassing geweest. NOG is gewoon een erg lekker gin, die het verdiend van puur genoten te worden.

Geproefd door Mark Dermul op 01-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3759