WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: NOG! for Mark Dermul

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, augustus 08, 2017 06:58:43

Bottelaar: Asta Morris
Regio: België
Fles: NOG! No Ordinary Gin for Mark Dermul, 1 bottle
Kleur: goud
ABV: 46%

Uniek

Ja, u leest het goed. Dit is een NOG! voor mij. Een unieke fles. One of one! De sterke man achter de NOG!-gin, Bert Bruyneel, was erg gecharmeerd van het flesontwerp dat ik gemaakt had. Hydro-dipping is een nieuwe hobby van me en die stelt me in staat om - gebruikmakend van deze speciale verftechniek - unieke flessen te creëren. Toen ik Bert mijn kunstwerkje toonde van zijn fles, stelde hij me meteen voor om ze te vullen met een speciale vatting van 7 verschillende van zijn NOG! Of ik dat wel leuk zou vinden? Geeft een koe melk? Maar uiteraard gaat die in de verzameling. Dus was ik van plan hem nog eens 10cl afhandig te maken om hem te proeven, zowel puur als in een G&T. Dat was buiten de waard gerekend; Bert had nog 20cl voor me klaar staan.

De jeneverbes is dominant, maar daar achter zitten een hele panoply aan aroma's. Citrus, chocolade, gember en iets van anijs, maar ook iets bitterzoets waardoor dit weer een toppertje is op de neus. Goh, wat hou ik toch van NOG!

Hij is vol en romig, erg pikant en zoet op de tong. Het bittertje volgt wel onmiddellijk, maar ondertussen heb je toch een mond vol zoets met flink wat citrustonen, cacao en een hint van Engelse drop.


De afdronk is lang, warm en kruidig - niet bepaald wat je verwacht van een gin. Maar ja, dit is dan ook geen gewone gin.

Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat deze gin zo complex zou zijn. Maar dat is hij zeker wel. En ik geef het niet graag toe, maar ik vind hem zelfs nog lekkerder dan Batch 12, die op het Auchentoshan-vat heeft gerijpt.

GIN & TONIC

Ik heb nog ruimschoots genoeg over van mijn sample om een leuke G&T in elkaar te boksen. Daarvoor kies ik de Erasmus Bond Botanical. Als garnituur kies ik voor een takje rozemarijn en een sappig schijfje appelsien. Tja, maakt niet zoveel uit wat ik hierover schrijf, zeker? Het is een experiment dat ik toch niet meer kan herhalen. Maar lekker, dat staat buiten kijf. Veel citrustoetsen, die hem een frisse twist geven, maar ook flink wat snoeperige elementen op anijs en allerhande zoetigheden. Heerlijk.

Bedankt, Bert, voor deze unieke gelegenheid, de geweldige gin en het signeren van mijn fles die een prominente plek in de verzameling krijgt.

Geproefd door Mark Dermul op 01-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3758