WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Aviation Gin

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, augustus 03, 2017 21:43:47

Distilleerderij: House Spirits
Regio: Oregon, USA
Fles: Aviation American Gin
Kleur: clear
ABV: 42%

Great Gatsby

Aviation is een Amerikaanse, droge gin, waarbij de producenten getracht hebben om minder jeneverbes te gebruiken ten voordele van lavendel, kardemom en sarsaparilla. Dat laatste is een Mexicaanse wortel die gebruikt wordt om root beer van te maken. Het is teven het lievelingsvoedsel van de Smurfen (ken uw klassiekers!). De Aviation Gin werd voor het eerst gelanceerd in de zomer van 2006.

Ja, droog is hij allezins. Op de neus is hij betrekkelijk neutraal, overigens, met een florale toets en wat kruidigheid. Maar naast wat appelsien en jeneverbes ruik ik weinig meer. Dat neemt niet weg dat ik hem aangenaam vind.

Op smaak is hij erg zoet, kruidig en zacht. Ik denk dat ik er meer van verwachtte, maar aan het eind van de rit vind ik deze gewoon lekker, zonder meer.


Hij is zacht en droog op afdronk.

GIN & TONIC

Aangezien het een betrekkelijk neutrale gin is, vond ik het een leuk idee hem te mixen met de nieuwe Fever Tree Clementine. Echt lekker gaan ruiken deed hij niet meteen (een beetje te veel citruszuur en chemische zoetheid als van druivensuiker, zo leek het wel), maar op smaak was het wel raak. Lekker fris en zomers.

Leuke gin, maar geen topper. Dat gezegd zijnde is de fles wel beeldschoon. Doet een beetje denken aan de tijd van The Great Gatsby.

Geproefd door Mark Dermul op 01-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3749