WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: 5th Gin Citrics Earth

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, augustus 03, 2017 07:06:29

Distilleerderij: Sorel Atmosphera
Regio: Spanje
Fles: 5th Gin Citrics - Earth
Kleur: strogeel
ABV: 42%

Toiletblokjes

5th Gin is een Spaanse gin die ontstaan is door 5 distillaties - vandaar de naam. Ze hebben vier verschillende gins: Air, Earth, Fire en Water. De Air is de instapversie, terwijl de andere geïnfuseerd zijn met een bepaalde selectie botanicals. Voor deze Earth is dat citrusschil, appelsien, tangerine en grapefruit. Hij wordt - helaas, zou ik bijna zeggen - kunstmatig bijgekleurd. De Earth heeft bijgevolg een gele kleur.

Wat een vreemde neus is me dat! Ik wil niet vervelend zijn, maar dit ruikt naar mijn mening naar toiletblokjes! Ja, uiteraard flink wat citrus, maar ook iets van munt en een onmiskenbaar chemisch kantje dat ik absoluut niet op prijs kan stellen.

Hij is waterachtig en chemisch en doet me bekkentrekken. Ik voel en onstuitbare golf van minachting opkomen voor dit spul. F*ck, dit is gewoon walgelijk! Bubblegum, munt, grapefruit en een chemische zoetheid. Bah!

Jammer genoeg is de afdronk ook nog een middellang op meer van het chemische spul.

GIN & TONIC

Het leek me logisch om bij deze een schijfje appelsien aan mijn G&T toe te voegen, in de hoop van nog iets te redden van deze proeverij. Ik gebruikte de tonic van Thomas Henry. Op hoop van zegen. Maar nee, het mocht niet baten. De G&T is erg zepig. Doet aan Sunlight zeep denken. Da's al een verbetering tegenover toiletblokjes, maar lekker is dit hoegenaamd niet.

Afrader!! Zo'n 35 EUR voor een fles. Daar doe ik met veel plezier iets anders mee. Bah!

Geproefd door Mark Dermul op 01-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3748