WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Lubuski Gin

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, augustus 02, 2017 21:50:52

Distilleerderij: Lubuski
Regio: Polen
Fles: Lubuski Gin
Kleur: clear
ABV: 38%

Urinoir

Lubuski is Polen's best verkopende gin sinds 1987... in Polen althans. Ok, flauwe grap, maar ik moet bekennen, ik heb 'm bij ons nog niet gezien. In Polen zou je naar het schijnt zelfs voorgemixte G&T kunnen kopen in kleine flesjes, zowel de 'gewone' - die we vandaag proeven - als die met de Lubuski Lime Gin. Dit volledig terzijde. Het label laat ons trots weten dat deze gin al meer dan 20 jaar volgens hetzelfde recept wordt gestookt. Een fles kost omgerekend zo'n 12 tot 15 EUR.

De neus is alvast anders dat wat ik van een gin gewend ben. Jeneverbes en citrus, uiteraard, maar ook kaneel, koriander en steranijs. So far so good. Maar helaas krijg ik ook iets zepigs wat me aan ontsmettingsmiddel doet denken. Of erger nog, de geurblokjes in een urinoir. Tja, eens dat beeld zich in je hoofd genesteld heeft, is het - pun intended - om zeep, natuurlijk.

Op smaak is het meer van hetzelfde. Het begint goed op jeneverbes en flink wat zwarte peper, dan floraal tot drogend om tot slot opnieuw de geparfumeerde kant op te gaan richting lavendel en rozenwater. Niet bepaald mijn ding, moet ik zeggen.

Gelukkig blijft hij niet al te lang hangen in je mond...

GIN & TONIC

Veel ijs, twee partjes verse citroen en de Fever Tree Mediterranean gebruikte ik, in de hoop het florale iets of wat te keren en toch een leuke G&T te creëren. Ik durf grif toegeven dat het niet gelukt is.

Dikke tegenvaller en dus best te mijden.

Geproefd door Mark Dermul op 01-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3747