WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

GlenDronach Cask Strength Batch 4

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, juli 27, 2017 08:55:42

Distilleerderij: GlenDronach
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: GlenDronach Cask Strength Batch 4, OB 2015, 17.806 bts
Kleur: koper
ABV: 54,7%

Stoofpotje

Ik proefde eerder al de eerste drie batches en onlangs - op een tasting in Gent - nog batch 6, momenteel de meest recente. Batch 4 en 5 had ik nog niet te pakken gekregen. Nu ben ik al voor de helft in mijn opzet geslaagd, want batch 4 heeft mij ondertussen bereikt. Eens benieuwd of deze het ook zo goed doet als zijn broertjes.

De neus is op en top GlenDronach. Niets dan fruit, fruit en nog eens fruit. Weliswaar in een mooi stoofpotje in dit geval. En ondergedompeld in een flinke scheut honing. Mier- en mierzoet... Alfabetisch: abrikozen, mandarijnen, perzik, pruimen, rozijnen en sultanas. Een mooie notenmix. Geen sherrybom, maar wel een heerlijk fruitige whisky, hoor. Lekker aromatisch en sappig.

Prima aanzet, goede sterkte zonder te branden, weliswaar heerlijk gekruid op witte peper en flink wat gember. Nog wat kaneel en misschien zelfs een enkele kruidnagel. De pruimen komen nu eerst, gevolgd door honing. Ik heb nu ook wat gekarameliseerde appelsienschillen. Goh, wat is dit lekker, zeg.

In de lange afdronk wordt hij dan toch nog even pikant. En - u raadt het al - blijft je mond helemaal droog achter.

Is het nog geen Kerstmis? Niet dat ik hem aan de kerstman zou vragen, maar dit is het type whisky dat het op kerstavond erg goed zou doen. Hartverwarmend. En naar mijn mening de beste van de reeks tot nu toe. Nog steeds verkrijgbaar voor zo'n 65 EUR. Mocht iemand batch 5 hebben openstaan, dan hou ik me aanbevolen voor een sample.

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 06-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3739