WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Russell's Reserve Single Barrel

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, juli 26, 2017 08:27:26

Distilleerderij: Wild Turkey Distillery
Regio: USA
Fles: Russell's Reserve Single Barrel
Kleur: brons
ABV: 55%

Kaarsvet & Suikerspin

Russell's Reserve verwijst naar Jimmy Russell die al meer dan 60 jaar master distiller is bij Wild Turkey. Overigens is zijn zoon ook master distiller (de appel en de boom...) wat van Wild Turkey de enige distilleerderij maakt die twee master distillers in dienst heeft. Maar dit terzijde. De Reserve bestaat uit vaten die Russell - die ook wel eens de Buddha van Bourbon wordt genoemd - zelf heeft uitgekozen en laat bottelen op 110 Proof, oftwel 55%. Het is een single barrel Kentucky Straight Bourbon.

De neus is erg zoet, maar tegelijkertijd erg waxy. Doet wat denken aan kaarsvet en suikerspin door elkaar gehaald. Ook iets van dennenappels, echt waar. Uiteraard zit dat wat op de achtergrond. De dominerende aroma's zijn hier opnieuw de klassiekers zoals karamel en honing, leder en meubelpoets. Dit is een erg lekkere neus, hoor!

De aanzet is verrassend zacht en bijna verstoken van kruiden. Ik zeg bijna, want ik ervaar toch een beetje kaneel, vanille en peper, maar veel minder dan verwacht. Alhoewel... na de initiële opstoot van zoetigheid begint de eik nu toch te spreken en wordt hij steeds kruidiger. Nootmustkaat komt erbij. De karamel groeit evenzeer, waardoor deze toch erg zoet wordt.

Dat zet zich door in de bijzonder lange finish, waar kruidigheid en zoetigheid het tegen elkaar opnemen. Het eindigt in een gelijkspel.

Weer zo eentje die erg de moeite is. Ook wie denkt 'bourbon is niks voor mij' zou deze eens moeten proberen. Die zal rap van gedacht veranderen. Jan, bedankt voor dit sample.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 10-06-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3737