WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Images of Bardstown 'Main Street' Malts of Scotland

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, juli 25, 2017 08:15:42

Bottelaar: Malts of Scotland
Regio: USA
Fles: Image of Bardstown 'Main Street', Malts of Scotland, 2015, 278 bts
Kleur: koper
ABV: 53,2%

Potloodslijpsel

Malts of Scotland, bekend Duits onafhankelijk bottelaar, beperkt zich al lang niet meer tot Schotse whisky. Hij heeft ondertussen ook de Atlantische Oceaan overgestoken en al flink wat Amerikaanse vaatjes op zijn actief. Van deze Images of Bardstown 'Main Street' wordt de naam van de distilleerderij niet vermeld. Maar hoe moeilijk kan het zijn? In Bardstown zijn maar drie distilleerderijen: Heaven Hill, Barton en Willett. Aangezien Willett pas gestart is in 2012 en Heaven Hill reeds met naam en toenaam door MoS werd gebotteld, is het een safe bet dat dit spul afkomstig is van Barton. Whatever, begin nu gewoon al te proeven...

De neus is mierzoet, maar met een twist. Ik krijg verrassend veel sandelhout en pijnboompitten. Nog een hint van munt, zoete boter, marashinokersen en zelfs wat rood fruit - denk vooral aardbeien. Dit is een verrassend frisse neus voor een bourbon, ondanks de bijzonder actieve eik.

Hij is mooi olieachtig en mierzoet op vooral ahornsiroop en eikenhout. Ja... de eik is erg prominent en offreert potloodslijpsel, komijn, anijs, chiazaad en iets wat me aan koffiegruis doet denken. Opnieuw een hint van munt.

In de afdronk komt de munt nog het meest tot uiting - wat ik niet erg vind - maar sterft hij toch een erg zoete dood.

Ja, als ik dat zo proef, ben ik er redelijk zeker van dat dit Barton is, hoor. Trouwens, best niet te veel water aan toevoegen. Het is niet bepaald een zwemmer. Jan, dikke merci voor het sample.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 11-06-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3735