WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Lock, Stock & Barrel 13 Year Old Straight Rye Whiskey

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, juli 24, 2017 09:48:25

Distilleerderij: The Cooper Spirits Company
Regio: USA
Fles: Lock, Stock & Barrel 13 Year Old, Rye
Kleur: koper tot brons
ABV: 50,65%

Dille

Een plek die je niet onmiddellijk met whiskey associeert is Philadelphia. Toch is daar de Cooper Spirits Company in 2006 opgericht. Ze noemen zichzelf 'makers of rare and fine spirits'. Het zou je dan ook snel vergeven zijn, mocht je denken dat deze roggewhiskey - die overigens voor 100% uit rogge werd gestookt! - in Philadelphia wordt gestookt. Dat is echter niet het geval. Deze whiskey wordt namelijk ingekocht uit Canada en is gestookt door de Alberta Distillery in Calgary. De verpakking is indrukwekkend en verwijst naar de gloriedagen van de Wild West.

Zoete en kruidige neus op karamel, vanille, leder, pecannoten en iets dat me aan peperkoek doet denken (maar niet helemaal). Maar hij onderscheidt zich door een flink herbale toets. Iets groens... ik hou het op dille.

Hij is best mondvullend en pikant bij aanzet. Opnieuw zoet, zonder een zoete whiskey te worden, als u begrijpt wat ik bedoel. De nadruk ligt hier op de kruidigheid, die best mooi is. Kruidnagel en allerhande pepertjes (zonder te overdrijven). Dat ligt natuurlijk aan de rogge.

De afdronk is licht drogend, maar niet bepaald lang.

Leuke roggewhiskey, zonder echt groots te zijn, maar moeilijk te vinden. Aangezien het om een erg gelimiteerde uitgave gaat, is deze nergens meer te vinden. Maar geen nood, Cooper heeft ondertussen een 16-jarige op de markt. Bedankt voor het sample, Jan!

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 10-06-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3734