WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

John J. Bowman Pioneer Spirit

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, juli 23, 2017 16:47:32

Distilleerderij: A. Smith Bowman
Regio: USA
Fles: John J . Bowman Pioneer Spirit, Virginia Straight Bourbon Whiskey
Kleur: koper
ABV: 50%

Afgebroken tak

Op de dag na Prohibition - we spreken 1934 - werde A Smith Bowman distilleerderij opgericht op de Bowman Sunset Hill Farms. We zitten in Virginia. Maar in februari 1988 werd het merk overgenomen door gigant Sazerac die de distilleerderij onderbracht in een gloednieuw pand te Fredericksburg. Vandaag de dag wordt Bowman gerund als een micro-distilleerderij en de bourbon wordt triple distilled in een koperen pot still! Hij is gebottled op 100 Proof, wat vertaalt naar 50% ABV.

De mierzoet neus heeft iets van een oude zolder. Stoffig is het minste wat je hiervan kan zeggen. Daarnaast een karrenvracht aan karamel en verse vijgen. Geboend leder. Praliné chocolade. Een groene toets als van een afgebroken jonge tak. Best uitnodigend.

Hij is olieachtig, bijna romig, op de tong. Wel flink gekruid met kruidnagel, chilipepers, kaneel en wederom iets groen waar ik niet meteen de vinger op kan leggen. De chocolade keert weer, de karamel is luid (maar niet te luid) en evolueert langzaam maar zeker naar toffee. Van de vijgen geen spoor meer. Hoewel... ik moet denken aan die purperen snoepjes. Viooltjes, zeg maar.

Ook in de lange afdronk blijft hij zoet en kruidig met de nadruk op de chocolade en groene tuinkruiden.

Betrekkelijk herbale bourbon, maar lekker is hij zeker wel. Met dank aan Jan voor het sample!

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 09-06-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3733