WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Westland Sherry Wood

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, juli 14, 2017 08:00:28

Distilleerderij: Westland Distillery
Regio: USA
Fles: Westland Sherry Wood, OB 2014, Oloroso, PX- en bourbonvaten, 5.000 bts
Kleur: brons
ABV: 46%

Curry Ketchup

Het is een weinig bekend feit dat Westland, een craft distillery in de staat Washington, voor zijn single malt whiskey gebruikt maakt van een Belgische gist. Deze specifieke expressie rijpte gedeeltelijk op sherryvaten - zowel oloroso als PX - alsook op ex-bourbonvaten.

De neus is flink kruidig, maar minder gesherried dan ik had verwacht. De leidende aroma's zijn butterscotch, vanille en - ahem - curry ketchup. Wat vreemd. Maar niet onaangenaam. Daaronder zitten wel wat donkere fruitjes verborgen, maar ze hebben moeite om aan de oppervlakte te geraken.

Op smaak is hij eerder herbaal dan zoet. Ik moet denken aan salie en rozijnen. Nog iets licht rokerigs, wellicht van het blakeren van de vaten. Iets van chocolade. Alles bij elkaar best een leuk smakenpalet, maar minder boeiend dan ik gehoopt had.

De afdronk is eerder aan de korte kant op graan en chocolate met een toefje rubber op het sterfbed.

Hij is zeker de moeite, maar ik vind de benaming Sherry Wood wat ongelukkig. Hij lost die verwachting niet helemaal in. Deze kost 85 EUR, wat eerlijk gezegd aan de erg dure kant is. Vergeet niet dat dit maar twee jaar oud is!

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 05-06-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3723