WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Westland Distillery

DistilleerderijenGeplaatst door Mark Dermul wo, juli 12, 2017 07:18:38

Westland Distillery

2931 1st Avenue South
Seattle, WA 98134
USA+1 206 767 7250

info@westlanddistillery.com

www.westlanddistillery.com

Kraanfabriek

Matt Hofmann startte zijn Westland Distillery in een kleine loods in South Park in Seattle, Washington in 2010 met enkele high school friends. De output was toen zo’n 5 barrels per week. Maar de toen 25-jarige Matt was erg ambitieus. Hij gaf zijn technische studies op en veranderde het geweer van schouder. De Amerikaan behaalde zijn diploma aan de befaamde Scotland at Heriot-Watt University.

Vandaag de dag zit de hypermoderne distilleerderij in een 96-jaar oude, prachtig gerestaureerde kraanfabriek. Seattle, en bij uitbreiding de staat Washington, ligt aan de westkust van de Verenigde Staten, vandaar de naam Westland. De output is nu zo’n 5 barrels per dag.

Belgische gist

Je zou het bijna vergeten, maar Westland produceert uitsluitend single malt whiskey. Er zijn momenteel geen plannen om met andere granen aan de slag te gaan. De mash bill bestaat uit niet minder dan 5 verschillende gerstesoorten, met lokaal verbouwde bleke gerst als belangrijkste. De andere vier zijn Munich, extra special, pale chocolate en brown malt.

En een leuke weetje is ook dat ze gebruik maken van Belgische brouwersgist voor de fermentatie. Dit levert volgens de master distiller extra aroma’s en smaken op. Hoewel een groot deel van de vaten in het warehouse on site rijpt, ligt het overgrote deel buiten de stad in Hoquiam, aan de kust. Voldoende warehouseruimte was hierin zeker niet de enige factor. Ook het iets zachter klimaat aan de kust werd in overweging genomen.

De distilleerderij is open voor het publiek, behalve op maandag en zondag. Een bezoek, dat zo’n 45min duurt, kost je 10 dollar en eindigt in de Cantilever Room, waar ook geproefd kan worden, al of niet met een snack.

Range

Hun core range bestaat uit de American Oak, Sherry Wood en Peated en die zijn sinds 2016 ook bij ons verkrijgbaar. Daarnaast lanceerde Westland ook nog heel wat single casks en enkele special releases die luisteren naar ronkende namen zoals Deacon Seat, First Peated, Peat Week, Garryana, Seasonal en Aprils Fools.

En uiteraard kan je, als je een bezoek brengt aan de distilleerderij, ook je eigen zogenaamde Hand-fill fles scoren. Alle standaard whisky's worden momenteel gebotteld op 92 Proof (oftwel 46%).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3721