WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Kentucky Vintage

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, juli 07, 2017 18:47:46

Distilleerderij: Kentucky Bourbon Distillers
Regio: USA
Fles: Kentucky Vintage NAS, 4 maanden geopend
Kleur: koper
ABV: 45%

Herkansing

Toen ik de Kentucky Vintage voor het eerst proefde (een klein jaar geleden was dat), vond ik het maar een heel gewone bourbon. Ik noemde hem zelfs oneerbiedig het witte product van Willett's. Hij is immers spotgoedkoop en wat mij betrof een entry level bourbon (om niet de term bottom shelf te gebruiken). Maar een vriend in de States - waarmee ik af en toe samples ruil - liet verstaan dat ik hem voor een kwart moest leegdrinken en dan een aantal maanden laten staan. Zo gezegd, zo gedaan. De fles staat vier maand open. Herkansing? Here we go.

Wel, wel, wie had dat gedacht? De neus is nu best aangenaam. Een streepje woodsmoke gaat wat maïs op de barbecue vooraf, een tikkeltje rood fruit doet zijn intrede, een hint van marsepein verschijnt en de rogge in de mix zorgt voor een zachte kruidigheid. Van het smeulende hout en de overheersende karamel die ik had toen de fles pas open ging geen spoor meer. Prima!

Hij is wel mierzoet op viooltjes (de purperen snoepjes bedoel ik dan), zoete boter en iets floraal, maar toch flink alcoholisch ook. De kruidigheid schreeuwt een beetje, waardoor mijn euforie van de neus opnieuw de grond wordt ingeboord.

Op de finish - die niet erg lang is, maar wel aangenaam - krijg ik opnieuw een opstoot van woodsmoke.

Toegegeven, op de neus wordt hij stukken beter, maar op smaak blijf ik hem toch wat ruw en ongebalanceerd vinden.

77/100

Geproefd door Mark Dermul op 20-04-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3717