WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Woodford Reserve Distiller's Select

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, juli 07, 2017 07:23:50

Distilleerderij: Woodford Reserve
Regio: USA
Fles: Woodford Reserve Distiller's Select, Kentucky Straight Bourbon Whiskey
Kleur: brons
ABV: 43,2%

Honingbloesems

Volgens mijn bronnen wordt de Woodford Reserve drie maal gedistilleerd in koperen pot stills en bestaat het recept uit 10% gemoute gerst, 18% rogge en 72% maïs. De distilleerderij, die in Versailles te vinden is (in Kentucky, USA, uiteraard, niet in Frankrijk) behoort toe tot Brown-Forman. De batches van de Distiller's Select durven al eens variëren, maar worden toch allemaal gebotteld tussen 43,2% en 42,2%. Het sample dat ik in handen kreeg zit aan de ondergrens.

Erg zachte en toegankelijke neus op allerhande zoet fruit, zoals pruim, kers en peer - dat laatste had ik niet verwacht - met flink wat karamel en iets van getoaste eik vooraan, terwijl wat zachte kruiden en iets van houtlijm mooi aansluiten. Nieuw leder, ook. Wordt na enkele ogenblikken zelfs wat floraal. Viooltjes. Honingbloesems! Ik hou hier wel van.

De body is prima. De sterkte ook. Het zoete keert onmiddellijk weer - nu wel met de karamel in de hoofdrol en het fruit op de tweede plaats - ondersteunt door een mooie kruidigheid. Denk kaneel, nootmuskaat en een klein pepertje. Mooie balans, hoor.

De afdronk is ook niet mis. Middellang, zacht gekruid en met wat geroosterde noten op het sterfbed.

Nou, dat was een aangename verrassing. En hij is nog betaalbaar ook.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 20-04-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3716