WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Buffalo Trace, bottled 2015

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, juli 06, 2017 07:29:37

Distilleerderij: Buffalo Trace Distillery
Regio: USA
Fles: Buffalo Trace Kentucky Straight Boubon, bottled 2015
Kleur: koper
ABV: 40%

Rozijn

Eerder batches van Buffalo Trace waren beschikbaar op 90 Proof, oftwel 45%, maar vandaag de dag wordt deze Kentucky Straight Bourbon op 80 Proof, oftwel 40%, vermarkt. Het is het vlaggenschip van de Buffalo Trace Distillery.

De neus is erg licht en zoet. Ik krijg flink wat maïs en vanille, een takje munt en iets wat de rogge verraad in de vorm van een lichte kruidigheid. Alles bij elkaar wel een echt lichtgewichtje. Na enkele ogenblikken wordt hij een tikkeltje donkerzoet met een rozijntje en een gedroogde abrikoos. Een gedroogde sinasschil ook.

Hij is ook op de tong best licht te noemen. Een tikkeltje olieachtig, maar niet zo stroperig als ik me van vorige batches kan herinneren. Dat is wat jammer. Maar qua smaak zit het wel goed, hoewel ik naast de typische bourbontoetsen nu ook iets van violetjes en wine gums krijg. Opnieuw een rozijntje.

De finish is bijzonder kort op een bijna snoeperige zoetheid.

Hmmm, deze batch is de minste die ik al van Buffalo Trace heb geproefd.

78/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-04-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3715