Old Grand-Dad
Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, juli 05, 2017 07:38:16Distilleerderij: Jim
Beam
Regio: USA
Fles: Old Grand-Dad Kentucky Straight Bourbon
Kleur: koper
ABV: 40%
Suikerbrood
Old Grand-Dad is een bourbon die al heel erg lang op de markt is - sinds 1882 - en bovendien spotgoedkoop. Het merk werd opgericht door Raymond B Hayden en hij vernoemde hem naar zijn opa Basil Hayden, een bekend distilleerder eind 19e eeuw. Ondertussen wordt hij bij Jim Beam geproduceerd in de gigantische distilleerderij in Clermont, Kentucky. Een fles kost niet eens 25 EUR. Hij onderscheidt zich door een hoog gehalte aan rogge in de mash bill. Er bestaan bottelingen op 40%, 43%, 50% en 57%. Wij proberen de instapversie op 40%.
Mierzoete neus op karamel, tabaksbladeren, pecannoten, meergranenbrood, sinasschillen, rauwe maïs en de overduidelijke kruidigheid van de rogge.
De aanzet is aan de waterachtige kant, maar hij is wel lekker fruitig en kruidig. Noten keren weer, alsook de maïs en dan een flinke opstoot van vanille en kersen. Kaneel en nootmuskaat zijn de luidste kruiden. Het brood van op de neus wordt nu eerder een suikerbrood.
De afdronk is kort tot middellang op kersen- en appelsienenmarmelade.
Leuke bourbon om zo te drinken, maar in een Old Fashioned komt hij pas echt mooi tot zijn recht. Bedankt voor het sample, Pat!
79/100
Geproefd
door Mark Dermul op 12-04-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).
- Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3714