WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Ardmore 8 Year Old 2008 Signatory for Flanders' Finest Cask Selection

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, juli 03, 2017 06:31:12

Distilleerderij: Ardmore
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Ardmore 8 Year Old 2008/2017, Signatory Vintage for Flanders' Finest Cask Selection
Kleur: stro
ABV: 57,3%

Zoet & Roet

Naast twee Glen Elgin bottelde het Vlaamse collectief Flanders' Finest Cask Selection ook een jonge Ardmore. Ook deze komt uit de stallen van Signatory. Hij is gebotteld in de zogenaamde Un-Chillfiltered Collection, maar wel op vatsterkte. Hij rijpte op een bourbon barrel.

De neus is verrassend zoet, hoewel hij zijn rokerig karakter niet kan wegsteken. Ik moet denken aan een witte boterham en makreel. Ook was oestersap en een vleugje roet. Wat schoenpoetsmiddel. Een beetje vanille en in de verte nog wat appel. Leuk en best typisch voor Ardmore.

Op smaak begint het mierzoet met flink wat vanille en honing, maar is de turf ook een pak meer uitgesproken. Hij is een pak rokeriger dan de neus deed vermoeden en eigenlijk erg krachtig. Herbaal en mineraal, maar ook erg fruitig op appels en perzik. Doe me even aan Caol Ila denken, altijd een goede zaak.

De afdronk is niet zo bijzonder lang, maar wel erg interessant op zoet en roet.

Deze krachtpatser van een Ardmore is erg, erg lekker op smaak. Veel meer uitgesproken dan de neus deed vermoeden. Aanrader.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 24-06-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3710