WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glen Elgin 21 Year Old 1995 Signatory for Flanders' Finest Cask Selection

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, juli 01, 2017 14:43:31

Distilleerderij: Glen Elgin
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glen Elgin 21 Year Old 1995/2017, Signatory Vintage for Flanders' Finest Cask Selection
Kleur: vol goud
ABV: 46%

Stekelbessen

Flanders' Finest Cask Selection is een collectief van enkele Vlaamse whiskyshops, die gezellig samen enkele vaten hebben geselecteerd. Dit is er zo eentje: een 21-jarige Glen Elgin die op 22 december 1995 te slapen werd gelegd en op 10 mei 2017 werd gebotteld. Hij is afkomstig uit de stallen van Signatory en versneden naar 46%.

Hoewel de neus eerder gesloten van start gaat, bloeit hij mooi open met flink wat fruit. Stekelbessen zitten helemaal vooraan, net als wat perzik en limoen. Tikkeltje kruidig. Denk gember en een klein snuifje witte peper.

Hij is mooi romig op de tong. Onmiddellijk kruidig, nu, gevolgd door het fruit van op de neus, maar aangevuld met vanille en bittere appelsien, een hint van ananas en wat zoethout. Granny Smith komt plots sterk opzetten. De eik laat zich niet onbetuigd.

De middellange afdronk is een tikkeltje bitter naar mijn mening. En wat grassige toetsen doen het typische Speyside karakter wat verdwijnen.

Makkelijk drinkbare Glen Elgin; typische kaarterswhisky.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 24-06-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3708