WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glen Elgin 22 Year Old 1990 Signatory Cask Strength

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, juni 30, 2017 12:34:00

Distilleerderij: Glen Elgin
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glen Elgin 22 Year Old 1990/2013 Signatory Cask Strength Collection, bourbon barrels 7874 + 7876, 462 bts
Kleur: goud
ABV: 52,5%

Perziktaart

Deze Glen Eglin, op prachtige decanter getrokken door Signatory in hun beroemde Cask Strength Collection-reeks, werd gestookt op 29 november 1990 en gebotteld op 23 oktober 2013. Hij is dus een maand jonger dan 23 jaar. Glen Elgin is trouwens vandaag de dag nog steeds één van de belangrijkste leveranciers voor de blend White Horse, maar dit terzijde.

Lichte doch zalige neus op groene appeltjes, flink wat gras, vers houtschaafsel, perziktaart en vanille. Dit is heel zomers (in tegenstelling tot het weer wanneer ik dit schrijf). Tikkeltje waxy. Na enkele ogenblikken komt limoen erg opzetten. Zachtjes gekruid.

Mooie aanzet, lichtjes olieachtig. Onmiddellijk Granny Smith en flink wat kruiden. Het eikenhout spreekt veel luider dan de neus deed vermoeden, maar het is mooi in balans met het fruitige. Naast appels krijg ik opnieuw perzik en limoen, maar ook stekelbes en een licht bittere hint van grapefruit.

De middellange finish gaat verder op dit elan, eindigend in een licht drogende mond.


Klassieke, fruitige, maar stevig in het zadel zittende Glen Elgin. Lekker! Minder dan 100 EUR.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 03-07-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3706