WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glen Elgin 20 Year Old 1995 Claxton's

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, juni 30, 2017 07:27:53

Distilleerderij: Glen Elgin
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glen Elgin 20 Year Old 1995 Claxton's, refill hogshead 1609-1671, 294 bts
Kleur: goud
ABV: 51,5%

Parfum

Claxton's is een betrekkelijk nieuwe speler op de markt. Ze onderscheiden zich vooral door de vorm van hun fles, die me eerder aan parfum dan aan whisky doet denken. Desalniettemin mocht ik al enkele van hun flesjes bewonderen en proeven op enkele festivals en het mag gezegd: de inhoud mag er wezen. Vandaag probeer ik hun eerste Glen Elgin, maar liefst 2 decennia gerijpt op een refill hogshead en gebotteld op een heuse 51,5%.

Fris en fruitig op peren, meloen en zelfs wat limoen, maar met een donker kantje. Ik kan het enkel omschrijven als een streepje woodsmoke. Er zit ook een heel klein snoeperig kantje aan. Dit is erg lekker.

Ondanks het hoge ABV komt deze vlotjes binnen op citrusfruit en peren, maar nu is het snoeperige eerder lavendel, om niet te zeggen dat hij richting parfum gaat. Net iets te zepig, naar mijn mening. Het streepje woodsmoke is aardig toegenomen en doet denken aan een open haard.

De afdronk is lang en zoet, met flink wat eik, maar ook het zepige blijft te lang hangen.


De neus was veelbelovend, maar op smaak gaat het voor mij even de verkeerde kant uit. De toets lavendel is te dominant.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 05-03-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3705