WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glen Elgin 14 Year Old 1996 Signatory

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, juni 29, 2017 07:26:50

Distilleerderij: Glen Elgin
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glen Elgin 14 Year Old 1996 Signatory UCF cask 41+42
Kleur: zonlicht tot goud
ABV: 46%

Brave Apero

In het hartje van Speyside, op zo'n 3km van het dorp Elgin, ligt de Glen Elgin distillery, die vandaag de dag vooral voor de White Horse blend produceert. Er zijn wel wat officiële bottelingen te vinden, maar bij de onafhankelijke bottelaars kom je toch het meest aan je trekken. Laten we eens proberen met deze 14-jarige uit de Un-Chillfitered Collection van Signatory, traditiegetrouw versneden naar 46%.

De neus barst van het witte fruit, voornamelijk appels. Wat grassen en iets van perzik steken de kop op, terwijl karamel sterk komt opzetten.

Een licht pepertje gaat het fruit vooraf op smaak. Hij wordt een tikkeltje snoeperig, wat me niet stoort. Maar hij is wel heel erg zoet. Een bittertje als van pompelmoes verschijnt achteraan op de tong.

De afdronk is zacht en warm, maar niet erg lang.


Hoewel volkomen braaf, toch leuk als aperitiefje, me dunkt.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 05-03-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3703