WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenturret 35 Year Old 1977 Kintra

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, juni 28, 2017 07:20:35

Distilleerderij: Glenturret
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Glenturret 35 Year Old 1977 Kintra, refill sherry cask #19, 173 bts
Kleur: oud goud
ABV: 47,1%

Glentopper!

Het was weer lang geleden dat Erik Molenaar - de sterke man achter Kintra - nog eens een whisky op de markt had gegooid. Veel heeft natuurlijk te maken met zijn bezigheden voor Wagging Finger, zijn distilleerderij waarmee hij nu furore maakt dankzij zijn geweldige gin. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik op het Maltclan festival deze nieuwe release in mijn glas kreeg: Glenturret 1977!

Mooie, gelaagde neus met allerhande fruit zoals dadels, gedroogde abrikozen, zwarte bessen, mandarijntjes uit blik, maar ook perensiroop, pomme d'amour, een druppeltje balsamico en een hint van jute. Erg complex, hoor!

Hij is lekker romig op de tong. En heerlijk rijk en vol op peer, gebakken appels met kaneel, zwarte en rode bessen, nectarine, pompelmoes en mandarijn... enfin, een hele boomgaard! Daarachter zitten nog flink wat kruiden verscholen zoals peper, anijs, munt en verse gember.

De finish is heerlijk lang, complex en zoet en zet je mond helemaal droog. Ik heb de neiging om nu een glas water te nemen. Maar daar ga ik nog heel even mee wachten...

Absolute topwhisky. Wat een leuke verrassing!

91/100

Geproefd door Mark Dermul op 05-03-2017
(om andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3702