WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenturret Peated Edition Batch 2

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, juni 27, 2017 07:05:19

Distilleerderij: Glenturret
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Glenturret Peated Edition, OB 2016
Kleur: goud
ABV: 43%

Teer en Jute

Geturfde whisky wordt al lang niet meer alleen op Islay gestookt. Heel wat distilleerderijen experimenteren graag met geturfde mout, zo ook Glenturret. Dit is hun Peated Edition, die normaliter bestemd is om in the Black Grouse te verdwijnen, maar nu dus als single malt wordt gepresenteerd.

Heerlijk romige neus met een mooi rokerig jasje, maar wel zijdezacht. Pink Lady appels, honingkoekjes, noten en wat melkchocolade, gewikkeld in zachte toetsen van teer en jute. Zelfs wat kandijsuiker steekt de kop op. Dit is best aangenaam, hoor!

Ook op smaak is hij best zacht, maar nu is hij minder zoet dan de neus deed vermoeden. Hij wordt zelfs flink brak. De honingkoekjes zijn nu eerder zoete mout, terwijl het fruit evolueert naar butterscotch. De kruiden zijn best fel.

De afdronk is betrekkelijk lang, met een pepertje op het zoete sterfbed.

Dit gaat vlotjes binnen. Prima instapper voor mensen die nog niet zoveel ervaring hebben met geturfde whisky. Alleszins de beste van de drie nieuwe NAS-releases.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 13-12-2016
(om andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3701