WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenturret Sherry Edition Batch 1

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, juni 26, 2017 07:32:47

Distilleerderij: Glenturret
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Glenturret Sherry Edition, OB 2015
Kleur: koper
ABV: 43%

Kriekbier

De Sherry Edition van Glenturret, die in 2015 het levenslicht zag, is vergelijkbaar met de Triple Wood Edition. Het enige wat ontbreekt in de mix zijn de Amerikaanse bourbonvaten - hier gaat het louter om sherryvaten van zowel Amerikaanse als Europese eik.

Ha! Dit is een mooie neus. Bakkerskruiden en vanille gaan wat rood fruit vooraf. Licht zoetzuur als van aardbeien en frambozen met een enkele kriek in de mix. Doet zelfs een beetje aan kriekbier denken.

Bijzonder romig op de tong, flink zoetzuur en kruidig nu, met opnieuw rood fruit, aangevuld met verse perziken. Gaat langzaam maar zekere de donkere kant op, maar hij geraakt er niet helemaal.

De afdronk is middellang en kruidig, maar wel erg zoet.

De belofte van de neus werd op smaak niet helemaal ingevuld, meen ik. Desalniettemin een mooie entry level malt, die voor een bescheiden prijs te koop is.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 13-12-2016
(om andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).

  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3700