WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenturret Triple Wood Edition Batch 2

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, juni 25, 2017 08:38:32

Distilleerderij: Glenturret
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Glenturret Triple Wood Edition, OB 2016
Kleur: oud goud
ABV: 43%

Zoete Boter

In 2016 bracht Glenturret van zijn NAS-bottelingen Triple Wood, Sherry Cask en Peated een tweede batch op de markt, maar op een iets hoger alcoholpercentage, namelijk 43%. Nou, laat ons die dan ook maar proberen.

De neus is romig en zoet op ontbijtgranen, vanille en Pink Lady appeltjes, maar vertoont ook een beetje een verschaal bier... Hmm. Na enkele ogenblikken komt er een hint van marsepein opzetten, die één en ander goedmaakt.

Ook op de tong is hij erg romig, bijna stroperig. Nu krijg ik ook flink wat houtkruiden. Denk peper, gember en wat nootmuskaat. De marsepein komt weer, alsook de vanille. Iets van melkchocolade. Gezoete boter.

De afdronk is kruidig en erg zoet.

Duidelijk een entry level malt en een beetje te zoet naar mijn gading.

80/100

Geproefd door Mark Dermul op 13-12-2016
(om andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3699