WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenturret Triple Wood Edition Batch 1

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, juni 24, 2017 10:18:29

Distilleerderij: Glenturret
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Glenturret Triple Wood Edition, OB 2015
Kleur: oud goud
ABV: 40%

Pilsbier

Glenturret is niet de bekendste van de Highland distilleerderijen, hoewel het toch één van de oudste is, gebouwd in 1775. Maar u heeft ongetwijfeld al wel van The Famous Grouse gehoord, die hier ook zijn spirituele thuisbasis heeft. In 2015 sprong ook Glenturret op de NAS-kar en bracht drie nieuwe expressies uit: Triple Wood, Sherry Cask en Peated. We zetten ze alle drie op een rijtje en starten doen we met de Triple Wood, die rijpte op een mix van Amerikaanse sherry- en bourbonvaten en Europese sherryvaten.

De neus offreert gedroogde vruchten, vanille, karamel en noten, maar is niet echt uitgesproken. Nogal gewoontjes, als u begrijpt wat ik bedoel. Niets mis mee, maar zet me ook niet bepaald in vuur en vlam.

Op smaak is hij lekker romig en kruidig. Peper, gember en wat zoethout. Een verrassend zilte toets, zij het wel op de achtergrond. Ook iets wat me aan pilsbier doet denken. Erg moutig, dus.

De afdronk is zoet, kruidig en middellang.

De drie verschillende vaten hebben hem wel iets van diepgang gegeven, maar het blijft een kleine malt. Dat gezegd zijnde: hij kost dan ook maar 35 EUR. Dus krijg je waar voor je geld.

80/100

Geproefd door Mark Dermul op 18-12-2016
(om andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3698