WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Singleton of Dufftown Spey Cascade

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, juni 19, 2017 07:26:29

Distilleerderij: Dufftown
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Singleton of Dufftown Spey Cascade
Kleur: amber
ABV: 40%

Gebakken Appeltjes

Een paar jaar geleden kwam Diageo met twee nieuwe Singletons op de markt: de Tailfire en de Sunray, beide zeer drinkbare, niet onaardige whisky's die het ideaal zouden doen op het terras met een bordspel. Een jaar later, in 2015 kwam deze Spey Cascade op de markt, die hetzelfde doelpubliek moet aanspreken.

De neus is mierzoet op honing, toffee, havermoutpap, nougat en amandelnoten, met wat boerenboter en gebakken appeltjes. Een hint van eik en zelfs een verloren gelopen rozijn.

De aanzet is zacht, bijna romig maar niet helemaal, en licht gekruid. Zelfs een tikkeltje astringent en droog. Nu zijn het de gebakken appeltjes die leiden, gevolgd door wat noten en een hint van kersen.

Korte afdronk die de mond betrekkelijk droog achterlaat, met een zilt puntje op het sterfbed.


Hij houdt zowat het midden tussen de Sunray en de iets betere Tailfire. Alsof de twee werden samengekieperd. Zeer vriendelijk geprijsd met zijn 25 tot 30 EUR, dat wel. Leuke instapper, maar meer niet.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 03-07-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3693