WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Aberlour a'bunadh Batch 55

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, juni 15, 2017 07:29:37

Distilleerderij: Aberlour
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Aberlour a'bunadh Batch 55 (OB 2016)
Kleur: brons
ABV: 60,9%

Schoenveter Snoep

Hot on the heels van Batch 54 verscheen in 2016 Batch 55 (doh!). Mag het een beetje meer zijn? Ja, hoor, deze zit op maar liefst 60,9%.

De neus is verrassend zacht op pruimenconfituur, gegrilde ananas, rode schoenveter snoep (weet u nog?) en overrijpe aardbeien. Mooie toetsen van pomme d'amour en pure chocolate. Als je hem echter lang laat staan, krijg je toch een toefje rubber ook.

Op smaak is het (uiteraard) één en al sherrytoetsen: pruimen, dadels, donkere chocolade, rozijnen, vijgen en opnieuw aardbeien, maar nog altijd verrassend drinkbaar zonder water. Ik had hier een alcoholbommetje verwacht, maar hij brandt hoegenaamd niet. Doet sterk aan oudere sherry denken (doh!), maar dan op steroïden. Donker en zoet, zoals je van a'bunadh kan verwachten.

De afdronk is erg lang en kruidig met een ziltje op het sterfbed. Je mond is wel kurkdroog.

Deze a'bunadh is wederom heerlijk, vooral op de neus.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 27-11-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3689