WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Aberlour a'bunadh Batch 54

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, juni 14, 2017 07:31:23

Distilleerderij: Aberlour
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Aberlour a'bunadh Batch 54 (OB 2015)
Kleur: brons
ABV: 60,7%

Veenbessen

Batch 54 van deze Aberlour a'bunadh (wat 'van de bron' betekent) kwam in 2015 op de markt. Hij is gebotteld op een vatsterkte van maar liefst 60,7%.

De neus is mierzoet en doet eerder aan een GlenDronach dan aan een a'bunadh denken. Ik krijg flink wat toffee, witte chocolade, veenbessen en rozenwater, gedrenkt in appelsiensap. Maar van de donkere sherrytoetsen (pruimen, dadels, rozijnen) is hier amper sprake. Dat neemt niet weg dat het een heel uitnodigende en lekkere neus is, natuurlijk. Versta me niet verkeerd. Maar verrassend anders dan wat ik van a'bunadh gewoon ben.

Op smaak is dit - uiteraard - een stevige jongen. Het hoge ABV doet me even naar adem snakken. Opnieuw veenbessen en appelsien, opgesmukt met nootmuskaat, peper en wat cacao. Lekker, maar niet erg complex.


In de middellange afdronk komt nog wat perzik piepen.

De invloed van het sherryvat was hier een pak minder dan op eerdere batches, maar het blijft een dijk van een whisky. De prijs durft al eens variëren... van 50 tot 70 EUR.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 03-07-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3688