WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Linkwood 19 Year Old 1997 Brachadair

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, juni 12, 2017 06:56:43

Distilleerderij: Linkwood

Regio: Schotland (Speyside)

Fles: Linkwood 19 Year Old 1997/2016 Brachadair, bourbon hogshead #10646, 120 bts

Kleur: witte wijn

ABV: 52,6%

Jelly Beans

Vlakbij BenRiach en Longmorn - in hartje Speyside dus - kan je de Linkwood distilleerderij vinden. Ze werd opgericht in 1821. Ze levert nog steeds vooral voor de blending industrie (met name voor White Horse, Haig, Bells en Dimple) en als single malt kan je deze niet zo makkelijk vinden. Tenzij je naar de onafhankelijke bottelaars gaat. Dit is er zo eentje van de Belgische bottelaar Brachadair. Gestookt in oktober 1997 en gebotteld in oktober 2016 (net geen 20 jaar, zo blijkt). Hij komt nu pas op de markt omdat Patrick nog in blijde verwachting was van gloednieuwe kokers. Maar u weet: good things come to those who wait.

De neus is erg speels. Roomboter, jelly beans, ananas, nougat, yoghurt met perzik. Doe daar gerust nog wat rabarber en Pink Lady appels bij. Best wat karamel. Zoete mout en de korst van een wit brood. Ik ben alvast gewonnen voor deze neus.

De malt is erg olieachtig, bijna vettig, op de tong. Het ABV is prima drinkbaar. Krijgt naast al het zoets van de neus nu ook iets gekonfijt. En peren, zoete peren! Er spelen ook wat kruiden mee. Gember, nootmuskaat, een pepertje. Mooi is dit.

De afdronk is betrekkelijk lang, zoet en kruidig.

Erg genietbare Linkwood. Wederom een goeie keuze van Patrick en zijn team. Kostprijs 129 EUR. Aanrader!

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 07-06-2017

(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3686