WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Qwhizky 2017 – verslagje

EventsGeplaatst door Mark Dermul wo, maart 29, 2017 05:09:41

Onze 6e editie van Qwhizky vond plaats in een prachtige zaal van de IJsbaan Kristallijn in Gent. Gewapend met 50 vragen en 5 whisky’s – en een prachtig prijzenpakket te danken aan onze gulle sponsors – verwelkomden we de ploegen die om de eer zouden gaan strijden.

Het was ook fijn om een nieuwe ploeg te mogen verwelkomen, maar we hopen toch dat we de volgende editie wat meer ploegen rond te tafel kunnen brengen. Heel wat clubs lieten het helaas afweten dit jaar, waardoor de opkomst lager lag dan we hadden gehoopt. Is het de moeilijkheidsgraad van onze quiz? Aan het prijzenpakket zal het zeker niet liggen. Enfin, geen erg, want we wilden ook zeker heel veel plezier maken (en als de reacties op de sociale media een referentie zijn, dan zijn we in dat opzet zeker geslaagd).

Traditiegetrouw zijn de titels van onze rondes betrekkelijk vaag. Het is dus best moeilijk in te schatten wanneer je best je Joker inzet, om de verdubbeling van de punten te verzekeren. Maar ook de Mystery Drams zijn steevast een grote uitdaging (ondanks het lijstje met tien distilleerderijen om de kwissers op weg te helpen).

De eerste ronde – Whisky Voor Iedereen – bleek meteen een moeilijke. De scores bleven wat achter en één Joker was – for lack of a better word – verspild. Tja, zo gaat dat soms. De tweede ronde – Schotse Strip Tease – was verrassend voor de meesten, maar werd ook als erg leuk ervaren. En er werd al beter gescoord.

De derde ronde – bij uitstek de meest populaire, want de meest ‘inschatbare’ wat betekent dat er flink wat Jokers doorgejaagd worden – is die van de Distilleerderijen. En ja, daar werd goed in gescoord. En na de derde ronde diende ook de puzzelronde afgegeven. Dit bestond dit jaar uit een tekening van een vat waarin de deelnemers de verschillende onderdelen correct moesten benoemen.

Na de pauze kwam ronde 4 – 3x6 genaamd – die verwees naar het Nummer van het Beest en handelde over allerhande whsiky’s die te maken hadden met de duivel.

De laatste ronde – Wereldse Whisky Weetjes – zat weer boordevol leuke anekdotes en wetenswaardigheden. En hoewel we reeds een kloof zagen tussen de eerste twee ploegen en de anderen, bleef het voor die koplopers wel spannend tot het allerlaatste moment.

Het was enkel en alleen te danken aan de Mystery Drams dat de ploeg, die lang tweedes stond, plots toch naar de eerste stek doorstootte en uiteindelijk met de winst aan de haal ging. Proficiat aan de mannen van Dramit, die Qwhizky 2017 op hun naam zetten.

Grappig was wel dat iedereen het er over eens was dat de whisky’s dit jaar van lekker tot erg lekker ging en dat de line-up voor ieder wat wils was en erg uiteenlopend qua smakenpallet. Groot was dan ook de verwondering toen de whisky’s bekend werden gemaakt en het stuk voor stuk Auchentoshan bleek te zijn. Hilariteit alom.

Na de prijsuitreiking werd nog wat nagepraat en kregen we flink wat complimenten, wat ons erg veel plezier doet.

Langs deze weg wil ik iedereen – deelnemers en sponsors – van harte bedanken, maar ook Niek (die de kwis voor meer dan 90% in elkaar gestoken heeft), Ilse en Sofie (die de gracieuze whisky serveersters van dienst waren) en de uitbaters van de IJsbaan Kristallijn die ons zulk een warm welkom boden.

Het was een leuke, leerzame en lekkere avond!

Noteer nu alvast de datum voor Qwhizky 7: vrijdag 23 maart 2018. Tot dan!

May the Malt be with you!  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3609