WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Connemara Original Peated Single Malt

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, maart 16, 2017 18:17:29

Distilleerderij: Cooley
Regio: Ierland
Fles: Connemara Original Peated Single Malt, bottled 2014
Kleur: vol goud
ABV: 40%

Batchvariatie

Sinds de overname door Beam enkele jaren terug, werd Connemara in een nieuw jasje gestoken, maar de typische flesvorm bleef (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Kilbeggan) wel behouden. De Peated Single Malt, ook wel 'The Smokey One' genoemd, kreeg nu het predikaat 'Original', maar aan het recept van deze dubbel gedistilleerde, geturfde Ierse whiskey werd niet getornd.

De neus is aangenaam rokerig met flink wat vanille, appelsap, bananenschil en een verrassende hint van witte chocolade. Een beetje zeewier en wat lichte assen verschijnen. Doet me heel even (echt héél even) aan jonge Caol Ila denken. Daarna nog iets van potloodslijpsel en amandelnoten. Aangenaam.

Helaas heeft hij weinig body en is hij compleet verstoken van kruidigheid. Eerst komt er wat zoetzuur fruit (denk agrums), alvorens de rook zich ontwikkeld. Doet nu wat aan gerookt spek denken. Dit is best mooi, ondanks het feit dat hij zo licht is.

De afdronk is middellang en vertoont nu pas wat kruidigheid.

Hij is beter dan ik me kan herinneren van de vorige bottelingen, maar een grootse whiskey is dit nog steeds niet. Thank the Maker for batch variation!

80/100

Geproefd door Mark Dermul op 13-11-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3596