WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Kilbeggan Traditional

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, maart 16, 2017 07:33:02

Distilleerderij: Cooley
Regio: Ierland
Fles: Kilbeggan Traditional Irish Whiskey
Kleur: goud
ABV: 40%

Irish Coffee

De mensen van Cooley gaan er prat op dat ze de tradities van de Ierse whiskyindustrie in ere houden en deze Kilbeggan Traditional is daarvan het resultaat. Deze blend werd genoemd naar de distilleerderij die in 1757 opgericht werd, maar al lang weer teloor ging. Deze blend is spotgoedkoop, maar helaas proef je dat ook.

De neus is malt-driven zoals dat heet, met zoete moutsuikers, flink wat vanille en een beetje citrus... maar weinig uitgesproken. En daarmee is eigenlijk alles gezegd wat er over deze - ik mag wel zeggen flauwe - neus te zeggen is.

De body valt mee, maar op smaak is het nogal vlakjes. Graankoekjes, citrusfruit, een klein beetje peper en vanille. 'Meh...' gaat er door mij heen.

Van een finish is hier amper sprake.

Een klein Iers niemendalletje dat je voor 20 EUR in huis haalt. Hij loont amper de moeite om zo te proeven, maar in een Irish Coffee doet hij zijn job naar behoren.

72/100

Geproefd door Mark Dermul op 13-11-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3595