WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Ireland 26 Year Old 1989 for Daily Dram

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, maart 15, 2017 18:30:11

Bottelaar: The Nectar of the Daily Dram
Regio: Ierland
Fles: Ireland 26 Year Old 1989/2016 Daily Dram Anniversary Edition - volume 6
Kleur: goud
ABV: 53,8%

Haribo

De mensen van The Nectar zijn met deze Ier niet aan hun proefstuk toe. Ze bottelden al heel wat pareltjes. Deze werd gebotteld als Anniversary Edition.

Zalig exotische neus op banaan, mango, mandarijn, bergamot, limoen, peren en doet een beetje aan Jelly Beans denken. Of Haribo beertjes. Snoeperig zoet, maar erg fruitig. En nog een groene, bittere toets als van overgeïnfuseerde kamillethee. Heerlijk met hoofdletter H.

Hij is romig en mierzoet, maar het fruit is nu voornamelijk van de citrusfamilie. Zesty ook. En nog geen klein beetje. Vanille komt opzetten, samen met wat ananas. Kamille, opnieuw. Een klein beetje kaneel en anijs, maar zeker ook wat zoethout.

In de lange afdronk komt witte peper opzetten, maar zoethout heeft het laatste woord.

Dit is ook weer zo'n mooi pareltje. Cooley of Bushmills? Mijn smaakpapillen zeggen Bushmills. Who care? Zo'n 220 à 250 EUR.

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 18-11-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3594